2020,

jöttél és mindent vittél! Majdnem mindent.

Sokat adtál, még többet elvettél, jó voltál és kegyetlenül rossz, szerettél és gyűlöltél, magadhoz öleltél és ellöktél, felemeltél a magasba, hogy aztán olyan mélyre lökj, ahonnan egy levegővel nem lehet feljönni. Tanítottál, erősítettél, olyan fájdalommal neveltél, aminek nyomait sokáig viselni fogom. Amikor már úgy éreztem, nem bírom, előhoztad a dacos énemet, és nevettem rajtad: próbálkozz csak, szórakozz csak – én túlélem!

Még mit találsz ki? Mi lesz holnap? Milyen megpróbáltatásokat rejtegetsz még? Van még tovább? Játsszunk még, játsszunk még, játsszunk még!!! Most már tudom, mert megmutattad, megtanítottad… mosolyogva küzdök egyedül is, ha kell. Jó is az, ha az ember nevetni tud önmagán a legnehezebb időkben.

Újévi fogadalmam sosincs, mindig januárban készítek számadást, és ezzel egy időben terveket az előttem álló évre. Egy tollvonással húztál át mindent, viszont elém tártál egy kincset egy új életformával amit imádok. Budapestről egy kis, vidéki zsákfaluba költöztem, ahol felújításba kezdtem és vendégházat nyitottam. Megnehezítetted az utat, amennyire csak lehet, de legalább végre szeretem, amit csinálok.

Amióta az eszemet tudom, van egy mottóm, miszerint élem az életem. A saját magam részére kitalált szentháromság: Egészség, Munka, Magánélet! Ha ez a három működik, minden rendben van. Ha legalább kettő, az még könnyedén elviszi a harmadikat. Te megmutattad, milyen ha hirtelen, váratlanul kettőt veszel el. De nagyon, nagyon hálás vagyok, hogy a legfontosabbat hagytad meg nekem!

Szeretném pozitívan zárni a Veled való találkozást, a túlélőpróbát, de ne haragudj, nem tudlak szeretni. Nem tudok majd soha őszintén mosolyogva  gondolni Rád, kedves 2020!

Próbálok arra koncentrálni, hogy lassan magam mögött tudhatlak, közeleg a számomra oly kedves, annyira szeretett adventi időszak, de ebbe is belerondítottál. Elvetted a varázsát, így csak félve várom az ismeretlent.

Köszönjünk el békességben, felemelt fejjel és légy szíves küldj egy szebb, boldogabb, vidámabb jövőt!

Üdvözlettel a még most is mosolygós túlélőd,

Kirizsán Jutka