Kedves 2020!

Mérhetetlenül fáradt és kimerült vagyok. Pedig hidd el, vártalak. Tele voltam tervekkel veled kapcsolatban. És te minden számításom áthúztad. Nem szemrehányás, csak ténymegállapítás. Nem haragszom rád. Azért sem, mert miközben piszkosul nehéz vagy, számtalan álmomat mégis valóra váltottad. Köszönöm.

Hogyan haladjak? Időrendben, vagy ahogy eszembe jutnak a dolgok? Abban a sorrendben vessek számot, ahogy fontosnak tartom őket?

Itt ülök az asztalomnál az irodámban. Kicsit átrendeztük. Idén kevesebbet jártam be. A karantén is közbeszólt, és egy tévéműsor is. Otthonról dolgoztam sokat, és forgatáson voltam sokat. Mikor július elején végre visszavonulhattunk a nyaralónkba a párommal és a lányokkal, én már addigra úgy éreztem, legalább egy év volt ez az év, nem pedig hat hónap.
Asztalomon van egy krém. Toman Beauty, Bloom-me. Ez a felirat rajta. Négy év fejlesztés eredménye egy svájci gyárral. Egy mélyhidratáló csoda, aminek a bevezetése idén már kétszer elmaradt. Egyszer tavasszal, amikor a koronavírus miatti korlátozásokat bevezették, és ősszel, amikor a második hullám fenyegetését már olyan nagynak éreztem, hogy úgy döntöttem, nem egy hagyományos rendezvényen mutatjuk be. Leállt a gyár. Ezért a forgalomba helyezéshez szükséges papírokat egyszerűen túl későn kaptunk meg, és minden tolódott emiatt is. Szeretem ezt a krémet. Szeretném, ha a következő év megadná a Toman Beauty termékvonalnak azt, hogy a belbecshez méltó módon fogadhassa a nagyközönség. Övezze kitörő lelkesedés és csapjunk egy nagy ünneplést! Lehessen tűzijáték és tapsvihar, mert a Toman Beauty megérdemli.

Idén cápalány lettem. Új szerepkör. Egy megvalósult álom. Az egyik legnézettebb hazai tévécsatorna egyik legnézettebb műsorának egyedüli női cápája. Kutattam, kerestem a vállalkozásokat, a vállalkozókat, azokat, akiknek a missziójában én is hinni tudok. Véletlen lenne, hogy csak női vállalkozókra akadtam? Nem hiszem! Nem a kemény, harcos amazonokat kerestem, nem is a feministákat, akik azért is megmutatják ebben a férfidominált világban. Egyszerűen csak olyan nőkhöz tudtam befektetőként csatlakozni, és van köztük nagyon fiatal, szemtelenül fiatal is, akik kellően határozottak, céltudatosak és elszántak ahhoz, hogy biztos legyek benne, együtt mi nők ezt megcsináljuk.

Keményen megdolgoztam jelenlegi helyzetemért, és jó érzés, hogy a tőke mellett tapasztalataimat is át tudom adni olyanoknak, akik még mögöttem vannak ezen az úton. Ebben az évben nagyon sokszor kérdeztek a sikerről, arról, hogyan élem meg. Sikeres modellkarrier áll mögöttem, nem tegnap nőtt meg a vállalkozásom mérete, nem az első címlapon szerepeltem idén. Mégis más volt ez most valahogy. A Forbes címlap mindenki álma, az enyém is az volt. Én olyan férfiakkal szerepeltem rajta, akik szintén cápák, elképesztően tiszteletreméltó üzletemberek, azok a férfiak, akikről korábban azt gondoltam, tán soha be sem fogadnak maguk közé. Egy InStyle címlap mindenki álma. Az enyém is az volt. Olyan nőkkel szerepeltem rajta, akik a maguk területén a top of top, a créme de la créme. Engem ez a címlap egy szintre emel velük. Hűha. Akkor most már félretehetem a kishitűségem?

Részt vettem a Glamour első business konferenciáján, a Glamour Small Business Summit előadója voltam. Szeretem a női vállalkozókat segíteni, és szeretem, hogy mi nők ott vagyunk egymásnak. Volt még egy titkos álmom. Ez nem volt más, mint hogy egyszer felkérnek, legyek egy TED rendezvényen előadó. 2020-ban a TEDx LibertyBridgeWoman konferenciáján én is ott lehetek. Idén negyedik éve szervezik és fantasztikus a csapat. Több száz látogató a helyszínen, a közösségi médiában ötezer fős közösség követi őket, az előadások videóit eddig több mint 500.000 érdeklődő látta. Ezek csak számok. Nem ez a lényeg, hanem a csapat, akik a mostani konferenciára összejöttek. Micsoda energiák, mennyire különleges nők!

Kedves 2020, azt hozod nekem, úgy váltod valóra az álmaim, ahogy az számomra mindig is a legfontosabb volt. Szeretek kapcsolódni. Az emberi kapcsolatok számomra a legfontosabbak. Mind a mai napig azt élem meg a legrosszabbul, ha emberileg csalódom. Címlapok, tévéműsorok, befektetések, előadások, mentorálások úgy válnak valóra, hogy közben olyan emberekkel kapcsolódok, akiket tiszta szívemből szeretek.

Drága 2020! Ha már túl vagyunk rajtad, csapunk egy nagy bulit a Toman csapatommal is. A Toman lányokkal, akik egy pillanat alatt hangolták magukat át arra, most másként törődünk a vendéggel, a vásárlóval. Másként fogjuk a kezüket. Minden termékünket elérhetővé tettünk online is, a személyes konzultációkat más platformokra irányítottuk. Még nem látom az idei év végleges számait, de azt már most tudom, hogy nőttünk. Az is nagy szó lenne, ha stagnálnánk, de mi nőttünk. A lányoknak és nekem pedig jól áll a fekete Toman maszk. Nem számít, hogy el van takarva az arcunk, mert csillog a szemünk. Ilyen csapatom van nekem. Büszke vagyok rájuk.

Kedves 2020! Emlékezni fogok rád, és felemlegetlek majd. Csak kérlek, hagyjál most már pihenni.

Szeretettel,

Tomán Szabina