Ömlik a csapból is, hogy mennyire vacak ez az év, de én másképp látom! Annyi álom kezdett valóssággá válni idén az életemben és a közvetlen környezetem életében is, hogy nem tudom nem szeretni ezt a húszhúszas évet. Például ki gondolta volna még a januári álmodozásban, hogy szeptemberben férjhez megyek!? Én nem. Az egyik testvérem nyitott egy sörbárt, a másik tesóm nekivágott annak, amiről mindig is álmodozott: hogy kecskéket tartson. Eljegyzés, új vállalkozás, rég tervezett projekt megvalósítása, építkezés befejezése – csak néhány azok közül, amelyeket ebben az évben éltünk át. Gondolkoztam, hogy miért történhetett mindez ezekben a nehéz időkben…

Néhány héttel ezelőtt a húgommal ültünk a Zagyva parton, piknikeztünk az őszi napsütésben. Elmondta, hogy mennyire kilátástalan a helyzet bejelentett munka nélkül arra, hogy egyszer egy kecskefarm gazdái legyenek. A nagyszabású tervek, melyeket megosztott velem, valóban túlságosan távolinak tűntek. Azt kérdeztem tőle: “Miért nem kezditek kicsiben?”

Annyiszor halljuk, olvassuk, hogy “Lépj ki a komfortzónádból, hiszen azon túl éred el az álmaidat!” Azt hiszem, ez az év megtette helyettünk azt a lépést, és sokakat kitett azon a bizonyos határon túlra. Úgy látom, hogy ez a világszintű változás kellett ahhoz, hogy kimozduljunk a megszokottból és – bár kényszerből – de elkezdjük másként csinálni, másként értékelni a dolgokat.

Nézz így erre az évre! Változásra kényszerített, tanított, lehetőséget adott.

2020 – én így szeretlek!

Hanna

Hanna munkájáról, ötleteiről és tanácsairól ITT találsz bővebb információkat.